HOME > Συνταγές > Φαγητά > Κρεατικά > Χοιρινό > Ψητές φέτες σαλάμι με sour cream και βασιλικό

Ψητές φέτες σαλάμι με sour cream και βασιλικό

Η δεύτερη μπουκιά, ψητές φέτες σαλάμι με sour cream και βασιλικό. Δεν είναι εντυπωσιακές; Τις προτείνει η Giada de Laurentiis. Με μάγεψε η απλότητα και η γεύση τους.

Οι φέτες ψήνονται στο φούρνο για λίγο και χάνουν τα περισσότερα λιπαρά τους. Μένουν να κρυώσουν σε απορροφητικό χαρτί. Στολίζονται με λίγη sour cream και πασπαλίζονται με φύλλα φρέσκου βασιλικού.

Την αισθάνεστε τη γεύση; γεμάτη και πικάντικη η γεύση του σαλαμιού, δροσερή & υπόξινη η κρέμα, τρυφερός και αρωματικός ο βασιλικός. Μια γουλιά ακόμα κρασί; στην υγειά μας!


Finger food party – μενού της άνοιξης

Roquamole – ντιπ αβοκάντο με ροκφόρ

Ψητές φέτες σαλάμι με sour cream και βασιλικό

Τηγανητά ραβιόλια με σάλτσα τομάτας

Λουκανικάκια με μέλι και μουστάρδα

Σορμπέ κόκκινα βατόμουρα και γιαούρτι

Φράουλες με σοκολάτα – τα πιο απλά σοκολατάκια!

Mini chocolate muffins – με άρωμα πορτοκαλιού

Ψητές φέτες σαλάμι με sour cream και βασιλικό

5 from 1 vote
Recipe by Βίκυ Κουμάντου Course: Χοιρινό
Servings

20

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

10

minutes
Total time

20

minutes
Cook Mode

Keep the screen of your device on

Υλικά

  • 20 λεπτές φέτες σαλάμι

  • 1/4 κούπας sour cream ή γιαούρτι

  • φύλλα βασιλικού

  • ελαιόλαδο

Μέθοδος

  • Ψήνετε λεπτές φέτες σαλαμιού σε ταψί με τριπλό απορροφητικό χαρτί κουζίνας για 10 λεπτά στους 150 βαθμούς Κελσίου.
    Αφήνετε να κρυώσουν ακουμπισμένες σε καινούργιο απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

    Μπορείτε να τις φυλάξετε αεροστεγώς στο ψυγείο και να ετοιμάσετε το ορεκτικό σας την στιγμή που σας βολεύει.

    Αν δεν έχετε sour cream, χρησιμοποιείστε στραγγιστό γιαούρτι με λίγη κρέμα γάλακτος & λίγο χυμό λεμονιού.

Η γαστρονομία είναι πολιτιστική κληρονομιά

Tag @tastefull.gr on Instagram and hashtag it #γαστρονομία

Σας αρέσει αυτή η συνταγή; Μοιραστείτε την!

Follow us @tastefullgr on Pinterest

Αναζητούμε και καταγράφουμε τη γεύση του Τόπου

Follow us on Facebook

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*