HOME > Συνταγές > Γλυκά > Γλυκά ψυγείου > Σορμπέ κόκκινα βατόμουρα και γιαούρτι
σορμπέ

Σορμπέ κόκκινα βατόμουρα και γιαούρτι

Παρέα με ένα ακόμα ποτήρι prosecco dry, θα πάρετε ένα δροσερό και εντυπωσιακό γλυκάκι; Aέρινο, πανάλαφρο σερβίρεται σε δύο εκδοχές.

Με γιαούρτι για όσους προσέχουν την γραμμή τους και με κρέμα mascarpone ή cream cheese για όσους έχουν περιθώριο μιας γλυκιάς αμαρτίας.

Δροσερό κατακόκκινο σορμπέ από βατόμουρα, λευκή κρέμα γιαουρτιού, mascarpone ή τυριού, τριμμένα μπισκότα digestive και πάλι από την αρχή. Σερβίρεται σε ποτήρι σφηνάκι με μικρό κουταλάκι του espresso, για μικρή μπουκιά με grande γεύση. Σερβίρεται επίσης σε τραπέζι γιορτινού πρωϊνού.


Finger food party – μενού της άνοιξης

Roquamole – ντιπ αβοκάντο με ροκφόρ

Ψητές φέτες σαλάμι με sour cream και βασιλικό

Τηγανητά ραβιόλια με σάλτσα τομάτας

Λουκανικάκια με μέλι και μουστάρδα

Σορμπέ κόκκινα βατόμουρα και γιαούρτι

Φράουλες με σοκολάτα – τα πιο απλά σοκολατάκια!

Mini chocolate muffins – με άρωμα πορτοκαλιού


 

Σορμπέ κόκκινα βατόμουρα και γιαούρτι

0 from 0 votes
Recipe by Βίκυ Κουμάντου Course: Παγωμένα
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Total time

1

hour 

10

minutes
Cook Mode

Keep the screen of your device on

Υλικά

  • 2 κούπες καταψυγμένα raspberries

  • 4 γεμάτες κουταλιές γλυκού ζάχαρη άχνη

  • 1/2 κούπα στραγγιστό γιαούρτι

  • 6 μπισκότα digestive

Μέθοδος

  • Σε πολυμηχάνημα πολτοποιείστε με διακοπτόμενες κινήσεις τα καταψυγμένα raspberries (εναλλακτικά φρούτα του δάσους ή φράουλες ή ώριμο μάνγκο).

    Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίστε σε σταθερή ταχύτητα την πολτοποίηση, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα. Το σορμπέ είναι έτοιμο.
  • Στα ποτηράκια βάλτε προσεκτικά, ώστε να μην λερώσετε τα τοιχώματα, μια κουταλιά κόκκινο σορμπέ.

    Μετά, μια κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό (ή μια κουταλιά κρέμα τυριού χτυπημένη με λίγη κρέμα γάλακτος για να αφρατέψει).

    Σκορπίστε πάνω από την κρέμα τριμμένα μπισκότα digestive (να φτάνουν ως τα τοιχώματα του ποτηριού).

    Βάλτε ξανά μια κουταλιά σορμπέ, ξανά μια κουταλιά γιαούρτι ή κρέμα και τελειώστε με τα μπισκότα. Σερβίρετε αμέσως, στολίζοντας με ένα φύλλο δυόσμο.

Η γαστρονομία είναι πολιτιστική κληρονομιά

Tag @tastefull.gr on Instagram and hashtag it #γαστρονομία

Σας αρέσει αυτή η συνταγή; Μοιραστείτε την!

Follow us @tastefullgr on Pinterest

Αναζητούμε και καταγράφουμε τη γεύση του Τόπου

Follow us on Facebook

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.