Οι σοκολατένιες καρδιές είναι τα πιο απλά δώρα από την κουζίνα, που μπορείτε να κάνετε στα παιδιά και τους φίλους σας. Όχι μόνο του Αγίου Βαλεντίνου στον αγαπημένο σας, αλλά κάθε μέρα χωρίς επίσημο λόγο γενεθλίων, επετείου, χαράς σε όσους αγαπάτε.
Έτσι απλά. Γιατί η συνάδελφος στο γραφείο σας παιδεύεται ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, γιατί η φίλη σας δεν βρίσκει τη δουλειά που θέλει, γιατί τα παιδιά της Γ’ Λυκείου διαβάζουν ατελείωτα για τις Πανελλήνιες, γιατί η φοιτήτρια κόρη σας έχει εξεταστική, γιατί απλά κάνει κρύο, γιατί μπορείτε να δείξετε σε κάποιον πως νοιάζεστε και είστε εκεί, μαζί του.
Βρείτε ένα μεγάλο κουπ πατ καρδιάς
Βρείτε ένα ωραίο, μεγάλο κουπ πατ με σχήμα καρδιάς κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είναι εντυπωσιακή η μεγάλη σοκολατένια καρδιά και φέρνει πάντα χαμόγελα. Φορμάκια θα βρείτε στο Cook-Shop και αλλού (καρδούλες 4,6,8 εκ).
Φτιάξτε τη δική σας καρδιά
Σχεδιάστε σε χαρτόνι μια καρδιά και κόψτε με ψαλίδι στο περίγραμμα. Τυλίξτε με αλουμινόχαρτο, διπλώνοντας τις άκρες στην πίσω όψη. Ανοίξτε ένα διπλό κομμάτι αλουμινόχαρτο στον πάγκο, μεγαλύτερο από την καρδιά κατά 8 εκ.
Ακουμπήστε στη μέση του το τυλιγμένο χαρτόνι, με τη λεία πλευρά προς τα πάνω. Γυρίστε τα πλαϊνά προς τα πάνω, να σταθούν όρθια. Το αλουμινόχαρτο τσαλακώνει όπου θέλετε και στέκεται όπως το θέλετε. Έτοιμη η φόρμα σας!
Επιλέξτε τη δική σας παραλλαγή
- Την τεχνική μαρμάρου που ακολουθεί στην συνταγή, με έντονης χρωματικής αντίθεσης είδη σοκολάτας. Η γλύκα της λευκής σοκολάτας ισορροπεί την κουβερτούρα.
- Μόνο κουβερτούρα, στολίζοντας την επιφάνεια με αποξηραμένες σταφίδες ή κρανμπερις ή/και ξηρούς καρπούς ή σπόρους (φουντούκια, φιστίκια Αιγίνης, καρύδια. Η γλύκα από τους ξηρούς καρπούς ισορροπεί την κουβερτούρα.
- Αρωματίστε την κουβερτούρα με ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια Μαδαγασκάρης ή με μερικά λυωμένα raspberries (o καλύτερος συνδυασμός σοκολάτας και κόκκινου φρούτου!)
- Μπορείτε να κάνετε κι άλλα σχήματα, ζωάκια, αστεράκια, ανάλογα με την ηλικία και τις προτιμήσεις του παραλήπτη σας 🙂
Με την τεχνική του μαρμάρου, το μπλέξιμο υλικών ή με το στόλισμα των ξερών φρούτων, η επιφάνεια της σοκολάτας παραμένει λεία και γυαλιστερή, για το λίγο χρόνο που θα χρειαστεί να φαγωθεί η σοκολατένια καρδιά. Δεν χρειάζεται να μπείτε στη διαδικασία που ονομάζεται “στρώσιμο σοκολάτας” και είναι απαραίτητη όταν τα σοκολατάκια θέλουμε να μείνουν όμορφα για μεγαλύτερο διάστημα. Δείτε την τεχνική στη συνταγή “Σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς“
Σοκολατένιες καρδιές για το επόμενο δώρο από την κουζίνα σας. Πανεύκολο, οικονομικό, εντυπωσιακό, θα κάνει όσους αγαπάτε να χαμογελάσουν.