Νομίζω πως δεν υπάρχει άλλο δώρο, σαν τα τρουφάκια, που να είναι τόσο δελεαστικό, ευπροσάρμοστο στα γούστα του παραλήπτη -εφόσον τα γνωρίζετε – και τόσο εύκολο να φτιάξετε με σίγουρη επιτυχία κάθε φορά. Αν φροντίσετε να τα συσκευάσετε σε γουστόζικα κουτάκια, μπορείτε να κάνετε τους φίλους σας πολύ χαρούμενους!
Οι σοκολατένιες τρούφες αποτελούν την καλύτερη γευστική παρέα σε ένα εσπρέσο ή σε ένα after dinner whisky.
Έχουν τα μυστικά τους αλλά αν ακολουθήσετε τα βήματα δεν μπορεί να αποτύχετε. Θυμηθείτε μόνο ότι θα γίνουν τόσο καλά όσο η ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιήσετε.
Αν θέλετε πιο διαιτητικά σοκολατάκια (με κρέμα 15%) και καρδιά βελουδένια, σαν μους σοκολάτας, δοκιμάστε την ελβετική συνταγή για τρούφες με καφέ. Κι αν μαγευτείτε από την σοκολάτα και θέλετε να δοκιμάσετε την τεχνική του “στρωσίματος”, επισκεφτείτε τα νηστίσιμα σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς!
© header photo: Γεώργιος Δέτσης